Новости

Конкурс за ангажирање на проектен асистент

05.06.2018

Конкурсот е отворен до 15.06.2018

FIT TO LEAD: Движејќи се кон ЕУ

31.05.2018

Алумните на Лидерската академија дискутираа за предизвиците на новото лидерство на патот на Македонија кон ЕУ

Одржана годишната седница на Младинскиот парламент

03.04.2018

Во организација на Институт Охрид, на 31 март 2018 година, во Собрание на Град Скопје, се одржа годишната седница на Младинскиот парламент на кој учество земаа претставниците на подмладоците на 24 политички партии во Република Македонија.

Го заокруживме првиот циклус работилници од програмата „Локално активно вклучување на младите во институциите“

26.03.2018

Во периодот од 15 до 23 март 2018 година, се одржа првиот циклус работилници од програмата „Локално активно вклучување на младите во институциите“

Официјално започна програмата „Локално активно вклучување на младите во институциите“

16.03.2018

Институтот за економски стратегии и меѓународни односи – Охрид, од Скопје со големо задоволство сака да ве извести дека во соработка со Агенција за млади и спорт од 15.03.2018 година започна со спроведување на програмата Локално Активно Вклучување на Младите во Институциите (ЛАВМИ).

Платформа за борба против корупцијата: Потребно е да има интегритет, департизација и одговорност на членовите на ДКСК

14.03.2018

Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата (Платформата) бара воспоставување професионално тело за антикорупција кое ефективно, независно и со висок интегритет ќе иницира и ќе ги спроведува законските надлежности и политиките за спречување на корупцијата во Република Македонија. 

Пријавете се на програмата „Локално Активно Вмрежување на Младите во Институциите“ (ЛАВМИ)!

19.02.2018

Пријавете се на програмата „Локално Активно Вмрежување на Младите во Институциите“ (ЛАВМИ)! Краен рок за пријавување: 23.02.2018 (петок)

Индекс на човекова слобода: Човековата слобода ширум светот доживува благ пад

27.01.2018

Според Индексот на човекови слободи, човековата слобода ширум светот е умерено во пад, од 7.05 на 6.93, на скала од 1 до 10.

Успешно заокружена првата Школа за објективизам: Кој е Џон Галт?

25.12.2017

На учесниците на првата Школа за објективизам им беа врачени сертификатите за успешно завршување на Школата за објективизам: Кој е Џон Галт?