Новости

Семинар „Лидерство во избори“

15.04.2019

Од 12 - 14 април 2019 година се одржа семинарот „Лидерство во избори“

Успешно го заокруживме и вториот модул од програмата „Млади балкански лидери“!

24.06.2019

Институтот ОХРИД заедно со своите партнери, Институтот за политика од Софија, општина Струмица, општина Стари Град и Асоцијација БестСелер од Белград го организираше вториот модул од проектот „Млади Балкански Лидери” кој се одржа од 16 до 22 јуни во Ниш, Република Србија.

Успешно заврши петтиот циклус на Школата за млади политичари!

24.04.2019

Со гордост би сакале да објавиме дека учесниците во петтиот циклус на Школата за млади политичари со завршната дебата успешно ја завршија Школата!

Политичките подмладоци се заложија за слободни, фер и демократски избори

15.04.2019

29 подмладоци на политичките партии ја потпишаа Декларацијата за слободни, фер и демократски избори.

Повик за пријавување на првата Школа за економска слобода и човекови права!

01.04.2019

Институтот Охрид со големо задоволство го објавува повикот за првата Школа за економска слобода и човекови права! Рок за пријавување: 26.04.2019 година.

Заокруживме уште два циклуси на Школата за млади политичари!

27.03.2019

Институтот Охрид со гордост објавува дека заокруживме уште два циклуси на Школата за млади политичари!

Во тек е петтата Школа за млади политичари!

15.03.2019

Поради големата заинтересираност за Школата за млади политичари, Институт Охрид започна уште еден циклус со нови кандидати и учесници.

Институт Охрид објавува повик за дополнителен циклус на Школата за млади политичари!

22.02.2019

Поради зголемениот континуиран интерес за Школата за млади политичари, Институтот за економски стратегии и меѓународни односи Охрид, од Скопје, реши да им излезе во пресрет на сите заинтересирани млади политичари  кои се активни во своите политички подмладоци и ќе организира уште еден дополнителен циклус на Школата за млади политичари. Бројката на учесници е ограничена и нема можност за проширување на групите!

Институт Охрид им посака добредојде на две нови генерации на Школата за млади политичари!

11.02.2019

По одличниот прием и одѕив на Школата за млади политичари, Институтот Охрид им посака добредојде на две нови генерации на Школата за млади политичари!