Новости

Започна првата Школа за објективизам: „Кој е Џон Галт?“

23.10.2017

Институт Охрид во соработка со Балкански објективистички центар и Институтот Ејн Ренд годинава организираат прва Школа за објективизам во Република Македонија

No Hate: Тренинг за препознавање и спречување говор на омраза

04.10.2017

Пријавете се за еднодневен тренинг за препознавање и спречување на говор на омраза помеѓу политичките подмладоци!

Декларација за фер, слободни и демократски избори помеѓу политичките подмладоци

02.10.2017

Декларација за слободни и фер избори помеѓу претседателите на подмладоците на политичките партии

Повик за набљудувачи на локалните избори 2017

22.09.2017

Инстиут Охрид објавува повик за набљудувачи на локалните избори 2017

И официјално започна Лидерската академија 2017!

19.09.2017

Со првиот модул во Струмица, кој се одржа од 15-17.09.2017, официјално започна Лидерската академија 2017.

Конкурс за првата Школа за објективизам: Кој е Џон Галт?

19.09.2017

Пријавете се за првата Школа за објективизам: Кој е Џон Галт?

Лидерска академија 2016: Дискусија „Интегритет на изборите“

09.11.2016

На 08 ноември 2016 година се одржи завршната дискусија од Лидерската академија 2016 на која на втората генерација учесници им беа врачени сертификатите за успешно завршена Лидерска академија.  

Парламентарна изборна симулација 2016

21.11.2016

Младите политичари учестуваа во Парламентарна изборна симулација како дел од предизборниот циклус активности од програмата „Политички дијалог помеѓу младите политичари во Република Македонија“.

Семинар „Градење на капацитетите на младите политичари“

03.04.2017

Младите политичари од 11 градови учествуваа во дводневен семинар „Градење на капацитетите на младите политичари“.