Новости

Повик за пријавување на првата Школа за економска слобода и човекови права!

01.04.2019

Институтот Охрид со големо задоволство го објавува повикот за првата Школа за економска слобода и човекови права! Рок за пријавување: 26.04.2019 година.

Заокруживме уште два циклуси на Школата за млади политичари!

27.03.2019

Институтот Охрид со гордост објавува дека заокруживме уште два циклуси на Школата за млади политичари!

Во тек е петтата Школа за млади политичари!

15.03.2019

Поради големата заинтересираност за Школата за млади политичари, Институт Охрид започна уште еден циклус со нови кандидати и учесници.

Институт Охрид објавува повик за дополнителен циклус на Школата за млади политичари!

22.02.2019

Поради зголемениот континуиран интерес за Школата за млади политичари, Институтот за економски стратегии и меѓународни односи Охрид, од Скопје, реши да им излезе во пресрет на сите заинтересирани млади политичари  кои се активни во своите политички подмладоци и ќе организира уште еден дополнителен циклус на Школата за млади политичари. Бројката на учесници е ограничена и нема можност за проширување на групите!

Институт Охрид им посака добредојде на две нови генерации на Школата за млади политичари!

11.02.2019

По одличниот прием и одѕив на Школата за млади политичари, Институтот Охрид им посака добредојде на две нови генерации на Школата за млади политичари!

Завршија првите два циклуси од Школата за млади политичари!

31.12.2018

Успешно ги заокруживме првите два циклуси од Школата за млади политичари!

Институт Охрид стана членка на Мрежата за медиумска писменост на Република Македонија

18.12.2018

Институт Охрид стана членка на Мрежата за медиумска писменост на Република Македонија

Повик за пријавување на третиот циклус на Школата за млади политичари!

17.12.2018

По исклучително успешните два циклуси на првата Школа за млади политичари, Институтот Охрид, со големо задоволство го објавува повикот за учесници на третиот циклус на Школата за млади политичари организирана од Институт Охрид. Рокот за аплицирање е до 15.01.2019.

Започна програмата „Млади балкански лидери“!

26.11.2018

Со еднонеделниот тренинг кој оваа недела се оддржува во Пловдив, Република Бугарија, официјално започна програмата „Млади балкански лидери“.