Новости

Институт Охрид објавува повик за дополнителен циклус на Школата за млади политичари!

22.02.2019

Поради зголемениот континуиран интерес за Школата за млади политичари, Институтот за економски стратегии и меѓународни односи Охрид, од Скопје, реши да им излезе во пресрет на сите заинтересирани млади политичари  кои се активни во своите политички подмладоци и ќе организира уште еден дополнителен циклус на Школата за млади политичари. Бројката на учесници е ограничена и нема можност за проширување на групите!

Институт Охрид им посака добредојде на две нови генерации на Школата за млади политичари!

11.02.2019

По одличниот прием и одѕив на Школата за млади политичари, Институтот Охрид им посака добредојде на две нови генерации на Школата за млади политичари!

Завршија првите два циклуси од Школата за млади политичари!

31.12.2018

Успешно ги заокруживме првите два циклуси од Школата за млади политичари!

Институт Охрид стана членка на Мрежата за медиумска писменост на Република Македонија

18.12.2018

Институт Охрид стана членка на Мрежата за медиумска писменост на Република Македонија

Повик за пријавување на третиот циклус на Школата за млади политичари!

17.12.2018

По исклучително успешните два циклуси на првата Школа за млади политичари, Институтот Охрид, со големо задоволство го објавува повикот за учесници на третиот циклус на Школата за млади политичари организирана од Институт Охрид. Рокот за аплицирање е до 15.01.2019.

Започна програмата „Млади балкански лидери“!

26.11.2018

Со еднонеделниот тренинг кој оваа недела се оддржува во Пловдив, Република Бугарија, официјално започна програмата „Млади балкански лидери“.

Започна Школата за млади политичари!

19.11.2018

Минатата недела започна Школата за млади политичари

Повик за пријавување на програмата „Млади балкански лидери“!

19.09.2018

Рокот за пријавување е до 25.09.2018 година

Започна серијата обуки за општествена одговорност и социјално претприемништво

12.09.2018

Институтот Охрид, со поддршка на Агенција за поддршка на претприемништво на Република Македонија, организира серија на обуки за општествена одговорност и промоција на социјалното претприемништво и тоа во три општини: Тетово, Струмица и град Скопје.