Новости

Образованиот млад лидер – показател за напредокот на државата

10.09.2018

На покана на Институтот за политика од Република Бугарија, Институтот Охрид учествуваше на дискусија „Образованиот млад лидер – показател за напредокот на државата“ која се оддржа минатиот петок во Струмица.

Конференција на Балканската мрежа за слобода: „Претприемништво и слобода“!

14.08.2018

Балканската мрежа за слобода е чадор-организација на тинк-тенк организации од Балканот кои се залагаат за слобода. Годишната конференција „Слобода и претприемништво“ ќе се одржи од 08 до 11 ноември во Сараево.

Повик за пријавување на Школа за млади политичари!

19.07.2018

Институтот Охрид со големо задоволство го објавува повикот за учесници на првата Школа за млади политичари која ќе се одвива во периодот од септември до октомври 2018

Конкурс за ангажирање на проектен асистент

05.06.2018

Конкурсот е отворен до 15.06.2018

FIT TO LEAD: Движејќи се кон ЕУ

31.05.2018

Алумните на Лидерската академија дискутираа за предизвиците на новото лидерство на патот на Македонија кон ЕУ

Одржана годишната седница на Младинскиот парламент

03.04.2018

Во организација на Институт Охрид, на 31 март 2018 година, во Собрание на Град Скопје, се одржа годишната седница на Младинскиот парламент на кој учество земаа претставниците на подмладоците на 24 политички партии во Република Македонија.

Го заокруживме првиот циклус работилници од програмата „Локално активно вклучување на младите во институциите“

26.03.2018

Во периодот од 15 до 23 март 2018 година, се одржа првиот циклус работилници од програмата „Локално активно вклучување на младите во институциите“

Официјално започна програмата „Локално активно вклучување на младите во институциите“

16.03.2018

Институтот за економски стратегии и меѓународни односи – Охрид, од Скопје со големо задоволство сака да ве извести дека во соработка со Агенција за млади и спорт од 15.03.2018 година започна со спроведување на програмата Локално Активно Вклучување на Младите во Институциите (ЛАВМИ).

Платформа за борба против корупцијата: Потребно е да има интегритет, департизација и одговорност на членовите на ДКСК

14.03.2018

Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата (Платформата) бара воспоставување професионално тело за антикорупција кое ефективно, независно и со висок интегритет ќе иницира и ќе ги спроведува законските надлежности и политиките за спречување на корупцијата во Република Македонија.