Новости

Конкурс за ангажирање на проектен асистент

31.10.2017

Конкурсот е отворен до 15.11.2017

Изборна симулација на локални избори 2017

31.10.2017

Институт Охрид организираше симулација на локални избори во периодот од 20 - 22 октомври 

Започна првата Школа за објективизам: „Кој е Џон Галт?“

23.10.2017

Институт Охрид во соработка со Балкански објективистички центар и Институтот Ејн Ренд годинава организираат прва Школа за објективизам во Република Македонија

No Hate: Тренинг за препознавање и спречување говор на омраза

04.10.2017

Пријавете се за еднодневен тренинг за препознавање и спречување на говор на омраза помеѓу политичките подмладоци!

Декларација за фер, слободни и демократски избори помеѓу политичките подмладоци

02.10.2017

Декларација за слободни и фер избори помеѓу претседателите на подмладоците на политичките партии

Повик за набљудувачи на локалните избори 2017

22.09.2017

Инстиут Охрид објавува повик за набљудувачи на локалните избори 2017

И официјално започна Лидерската академија 2017!

19.09.2017

Со првиот модул во Струмица, кој се одржа од 15-17.09.2017, официјално започна Лидерската академија 2017.

Конкурс за првата Школа за објективизам: Кој е Џон Галт?

19.09.2017

Пријавете се за првата Школа за објективизам: Кој е Џон Галт?

Лидерска академија 2016: Дискусија „Интегритет на изборите“

09.11.2016

На 08 ноември 2016 година се одржи завршната дискусија од Лидерската академија 2016 на која на втората генерација учесници им беа врачени сертификатите за успешно завршена Лидерска академија.