Институт Охрид во посета на Европскиот Парламент во Брисел
14.11.2019

Институт Охрид во посета на Европскиот Парламент во Брисел

Во рамки на програмата „Young Balkan Leaders“, младите лидери од Македонија, Србија и Бугарија имаа чест да присуствуваат на сесија на Европскиот Парламент во Брисел.
Оваа посета беше можност за младите лидери да се запознаат подобро со работата на Европскиот парламент, како и да поразговараат со европратеници и амбасадори околу темата за евроинтеграција на Балканот.
Мошне сме благодарни и почестени од срдечниот пречек од господинот Андреј Ковачев и госпоѓата Жељана Зовко, европратеници во Парламентот, како и амбасадорките на Република Северна Македонија и Република Србија, госпоѓата Агнеза Руси и госпоѓата Ана Хрустановиќ.